Wednesday, March 6, 2013

LAPORAN KEJOHANAN PETANQUE ANGKASA PERINGKAT NEGERI SARAWAK 2013.

Borneo Post 05/03/2013 : Ms.19..... Jawatankuasa Penganjur bergambar bersama Pemenang tempat pertama (Koperasi Usrati Kuching Bhd) dan kedua (Koperasi Opah Sri Aman Bhd).
  
Kejohanan Petanq Angkasa Peringkat Negeri Sarawak 2013 telah diadakan di Gelanggang Petanq Petronas Telaga Tiga, Jalan Tun Abdul Rahman Yaakub, Kuching pada 2-3 Mac 2013. Bermula 8.00 pagi hingga 10.00 malam. Disertai oleh 52 pasukan kategori koperator pelajar pada 2 Mac 2013, dan 47 pasukan kategori koperator dewasa pada 3 Mac 2013. Pasukan datang dari hampir semua bahagian di Negeri Sarawak.
 

Penganjur kejohanan ialah Jawatankuasa Perhubungan ANGKASA Negeri Sarawak yang dipengerusikan oleh Tuan Haji Usuf Haji Samah dengan kerjasama Bahagian 4P ANGKASA. ANGKASA ialah singkatan kepada Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad. Sejak bertapak di Sarawak pada tahun 1993, ANGKASA telah banyak membantu membangunkan Koperasi Sekolah di Negeri Sarawak, ini termasuklah membimbing koperasi sekolah dalam bidang perniagaan, peruncitan, pelancongan dan sambutan hari koperasi sekolah.
 

Pemenang Kejohanan adalah seperti berikut:
1. Johan Kategori Koperasi Sekolah (Lelaki) : Koperasi SMK Santubung Berhad
2. Johan Kategori Koperasi Sekolah (Perempuan) : Koperasi SMK Agama Saratok Bhd
3. Johan Kategori Koperasi Dewasa (Lelaki) : Koperasi Usrati Kuching Berhad
4. Johan Kategori Koperasi Dewasa (Perempuan) : Koperasi Usrati Kuching Berhad.
 

Hadiah berupa Trofi dan Wang Tunai disampaikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Angkasa Negeri Sarawak, Tuan Haji Usuf Haji Samah. Johan setiap kategori juga akan mewakili Negeri Sarawak ke Kejohanan Petanq Peringkat Kebangsaan yang akan diadakan di Kuantan, Pahang pada bulan Mei 2013 atas pembiayaan sepenuhnya dari ANGKASA.
 
 
Ketua Teknikal Kejohanan (Encik Norhaizan Mohd Yunos) sedang menjalankan tugas dengan bantuan pembantu2nya (Encik Khairul Dasri dan Encik Anderson Edit).

Urusetia sedang menjamu selera (Nasi lemak). Satu kelebihan penganjuran oleh ANGKASA ialah, Sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan minuman sepanjang kejohanan disediakan kepada semua peserta kejohanan. (Penganjur lain kompom sik ada... hehehe)

Peserta kategori pelajar lelaki dan perempuan sedang berentap.

OK... mari kita tengok siapa yang kenaaaaa......

Kategori Pelajar ini perlu ada guru pengiring... tapi guru pengiring duduk luar gelanggang ye, jangan masuk campur lak. huhu
 
Johan Kategori Dewasa Wanita
Koperasi Usrati Kuching Berhad, bergambar bersama Pengerusi JPAN Sarawak merangkap pengerusi kejohanan, Tuan Haji Usuf Samah.

Johan Kategori Dewasa Lelaki
Koperasi Usrati Kuching Berhad, bergambar bersama Pengerusi JPAN Sarawak merangkap pengerusi kejohanan, Tuan Haji Usuf Samah dan pemenang tempat kedua, Koperasi Opah Sri Aman Berhad.
 
Johan Kategori Pelajar Lelaki.
Koperasi SMK Santubung Kuching Berhad, bergambar bersama Pengerusi JPAN Sarawak merangkap pengerusi kejohanan, Tuan Haji Usuf Samah.
 

Johan Kategori Pelajar Perempuan.
Koperasi SMK Agama Saratok Berhad, bergambar bersama Pengerusi JPAN Sarawak merangkap pengerusi kejohanan, Tuan Haji Usuf Samah.


BERIKUT IALAH CARTA PUSINGAN KEDUA, SUKU AKHIR, SEPARUH AKHIR DAN AKHIR KEJOHANAN PETANQUE ANGKASA PERINGKAT NEGERI SARAWAK 2013.
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment