Sunday, March 25, 2012

PETANQUE BOULES & ACCESSORIES FOR SALE.

STOK BOLA PETANQUE


1. PLUSTONG Y2000


Alloy: carbon steel
Finish: satin, very durable chrome finish.
Hardness: hard 37 HrC (Semi Soft)

Walaupun bola ini tidak mendapat pengikhtirafan FIPJP, namun PPM membenarkan penggunaannya dalam kejohanan-kejohanan yang diadakan dalam Malaysia.


 Price per set of 3 boules, in a carton (RM280).


_______________________________________________________________________

2. LAFRANC SM
This is the perfect entry level competition boule, available in 6 different designs. All boules have their weight and diameter stamped. Very handy! Alloy: carbon steel
Finish: satin, very durable chrome finish.
Hardness: hard 45HrC (140 kg/mm2)
See the designs below...
Price per set of 3 boules, in a carton (RM300).

Pattern atau corak bola LaFranc
________________________________________________________________________

3. LAFRANC SB

A very soft alloy ball, ideal for shooters.
Alloy: carbon steel
Finish: matte black (wears off over time).
Hardness: hard 37 HrC (soft).
All boules have their diameter stamped. Very handy!
Price per set of 3 boules, in a carton (RM330).
_______________________________________________________________________

4. LAFRANC SS-01


The all-round boule that wil never, ever rust.
Alloy: Stainless steel
Finish: Natural
Hardness: 40Hrc (semi soft)
Price per set of 3 boules, in a carton (RM500).
_________________________________________________________________________ 
 5. OBUT MATCH M3
Alloy: Tempered carbon steel
Finish: Polished satin chrome

Hardness: min. 140 kg/mm2 (HARD)
Price is for 3 boules, in a carton (RM500).
_______________________________________________________________________

6. OBUT MATCH 120 TR
Selection criteria:
The general-purpose ball par excellence for all players, gunners, mediums, pointers.
It combines the best performances with a weak marking of its surface.
Rebound adapted to any style of play.
Technicals caracteristics:
Carbon steel soaked chrome.

Completion glossed on chromium.

Hardness higher than 120 Kg/mm Controlled balancing.

Carbon steel with anti-corrosion coating requires a light regular maintenance

Price is for 3 boules, in a carton (RM700).
__________________________________________________________________________________

7. MS CARA INOX
SOFT STAINLESS STEEL
 This chrome stainless steel boule will gives full satisfaction.
Technical informations:
Satin finish
Hardness : 135 Kg / mm²
Stainless steel 
It is possible that you get a ball of color darker than the picture. 
The main reason is that the picture is taken in a studio with great lighting. 
The other reason is that the color of the paint is more or less dark according to the arrivals.
To be sure to recognize a CARA STAINLESS you trust marking. The label approval is: CZ MS. This is the guarantee of a steel ball.
Prices are for 3 boules, in a carton (RM950).

___________________________________________________________________________

8. OBUT MATCH 115 IT
Selection criteria:
Top-of-the-range for demanding players.

Rebound adapted to any style of play and ground.

Weak marking of its surface.

Soft touch stainless. 

Technicals caracteristics:
Stainless steel in the mass, hardened and tempered.

Glossed completion natural stainless.

Hardness higher than115 Kg/mm'.

Very good controlled balancing .

Stainless in the mass: require only one occasional maintenance.



The preferred by the best
 Price is for 3 boules, in a carton (RM900).

 _________________________________________________________________________
9. MS TORTOISE
Alloy: carbon steel
Finish: black satin
Hardness: 130 kg/mm2
Price is for 3 boules, in a carton (RM700).

 ______________________________________________________________________

10. OBUT Bi-Pole
Alloy: hi-tech carbon steel with a unique temper
Finish: satin chrome
Hardness: soft
Thanks to the gradual stripes - from 0 to 8/10th mm - and a special tempering process, Bi-poles fall in the 'soft' category, because they absorb shocks and thus have limited rebound.
Yet they are hard on the outside and resist wear and tear like a hard boule.
A soft boule with a tough skin, so to speak.
The patterns do not circle the boule but are on opposite sides.
So you can hold them either way when you throw: the plain side, or the grooved side.
Price is for 3 boules, in a carton (RM1000).
____________________________________________________________________

11. OBUT Nexius***
Price is for 3 boules, in a carton (RM1300).

Semi-Soft
The best anti-rebound stainless steel boules
Price is for 3 balls including the exclusive leather bag
Very high quality boule.
The best stainless steel boule with perfect anti-rebound.
Special stainless steel treatment and manufacturing process that gives an exceptional level of energy absorption and thus a very light rebound.
It is medium hard boule but its perfomance is like a very soft boule.
Finishing: Bronze
TIADA LAGI DALAM PASARAN. 
GAMBAR SEKADAR HIASAN :)
____________________________________________________________________

12. KTK DYLAN ROCHER
  • Half tender ball +
  • Stainless finish by polishing with vibration
  • Maximum Controled balance
  • The first stainless ball with the cushion of a carbon ball
  • Delivered with its black rigid bag.
Price is for 3 boules, in a carton (RM1400). 
_____________________________________________________________________________

13. OBUT ATX
The absolute top of the line champion boule. Made from the same nickel chromium stainless steel as used in aircrafts, to meticulous standards. These sets are always custom made
Hardness: 130 kg/mm2.Finish: satin slightly gold (wears off)

Price is for 3 boules, in a carton (RM1600). 
_____________________________________________________________________

STOK ACCESORIES PETANQUE



1. VMS JACK (APPROVE BY F.I.P.J.P)


(RM10.00) = 1 biji



2. JACK IMPORT (OBUT)
(RM10.00) = 2 biji


3. JACK LOCAL FLUORESCENT
(RM10.00) = 3 biji


4. JACK LOCAL BIASA


(RM10.00) = 5 biji

You can't play without the little one!
A.k.a. as "cochonnet" (little pig), "but" (target), "bouchon" (cork).
In English some call it "jack", as in lawn bowling.
They do get lost sometimes, or simply wear out...
Diameter 30 mm (slightly less than 1 1/4 in.)
Made from hard boxwood, then painted.
In the old days they were always plain natural wood, but now they come in a variety of colors.
_______________________________________________________________________


4. MAGNET BOULE LIFTER


Simple, strong, and light.
Click the magnet to the ring to hang it around the neck.
Just roll up the string when not in use.
Made in America.
(RM60.00)

_______________________________________________________________________

5. OBUT REPORTER BEG
Can hold up to six boules (with dividers for protection).
Multiple pockets to organize your accessories.
With a carrying handle and an adjustable/detachable shoulder strap.
(RM200.00)
6. BEG GALAS PETANQUESHOP
(RM150.00)-Bag Only

_________________________________________________________________________
7. OBUT POCKET SCORE KEEPER

Keep track of the score of both teams - "we" and "them".
The 2 sliding wheels turn from 1 to 15.
Although one usually plays to 13, finals can go up to 15.
Leather, with steel screws.
Tighten or loosen the screws with a coin.
Size 3 1/2", so it easily fits in a breast pocket.
(RM50.00)

______________________________________________________________________

8. KLIPPER
(RM150.00)


9. TELMETER
(RM150.00)


10. FOLDING RULE W/EXTENSION
Referee style, plastic folding rule.
1 meter ( 3 1/4 ft) long, and the last part can be extended for an exact fit.
No need to worry about inches or millimeters: just fit the ruler between one of the boules and the target ball. Then do the same with the other boule(s).
The answer will be obvious.
(RM200.00)
_________________________________________________________________________

NOTA:
 
1. HARGA TERTERA ADALAH TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN.
POS BIASA (RM15/set), POS LAJU (RM30/set). 
2. HARGA BOLEH RUNDING/KURANG BAGI PEMBELI YANG AMBIL SENDIRI STOK BOLA DENGAN SAYA (COD KUCHING) ATAU BELIAN MELEBIHI 4 SET.

3. FREE GIFT (JACK, BEG & KAIN LAP) HANYA DIBERI JIKA STOK MASIH ADA.
_________________________________________________________________________

WHATSAPP SAYA UNTUK 
MENGETAHUI STOK TERKINI.

GEORGE AIMAN MILIN
019-8884070
014-8788777
Facebook:
Aiman Saudagar Petanque
(George Aiman Milin)




UPDATE: 1-10-2016

59 comments:

  1. plustong titanium ada tak,kalau ada harga berapa?

    ReplyDelete
  2. saya dah tak simpan stok plustong. FIPJP tak iktiraf plustong :(
    tapi kalau berminat saya boleh order. harga sama dengan Lafranc SS.

    ReplyDelete
  3. salam.beg bola petanque yg jenis sling bag ada jual tak?saya mmg serious nak beli :)
    kalau ada email sy eh . ni email sy adieluka@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Salam Saudara... hanya beg seperti di atas ada dalam stok saya. namun beg seperti dalam gambar lafranc diberi percuma. begitu juga dengan beg sling obut.

    ReplyDelete
  5. Salam. kalau harga kawan2 brapa ye utk bola LaFranc? :D

    ReplyDelete
  6. Salam... Lafranc rm230 utk 1 set ka encik? dhier@polikk.edu.my

    ReplyDelete
  7. Salam Dhier Hamdan.... ya harga untuk 1 set. termasuk beg, jeck, tape, dan kos hantar.

    ReplyDelete
  8. Salam encik la france ss rm brape 1set,best price plz...model ss ni tahan karat xmacam la france sm kan..?
    dr_ska84@yahoo.com
    Sham

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....
      Lafrance SS = RM380.
      SS ni tahan karat.

      Delete
  9. salam.. saya nak bertanya macam mana saya nak order boules petanque?ada pembelian secara online tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam... sms or call saya untuk tempahan (019-8884070). Lepas buat payment (Bank in) saya terus pos bola.

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. bola petanque INTEGRALE Touch ade tak? berapa harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry tuan, tak pernah order (simpan stok) bola jenis Integrale. stok saya ada cuma Lafranc, Obut, JB dan MS sahaja. TQ.

      Delete
  12. SEKIRANYA saya menempah bola dari tuan. Bolehkah saya meletakkan nama saya di atas bola itu seperti yang tuan tunjukkan di dalam blog tuan yang bertajuk Panduan Memilih Bola Petanque(1)?

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. berapa bayaran tambahan untuk mengukir nama tersebut

      Delete
  14. tuan ada stock MS 120 atau obut mach 115 IT, 74/ 690

    ReplyDelete
  15. berminat utk beli utk kegunaan sekolah.. nak perkenalkan sukan ni kat sekolah.. mungkin nak 4 @ 5 set... ada cadangan x? boleh keluarkan resit rasmi? blh emel ke mjj_01201@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh guna bola lafranc sm, harga RM260/set.
      Mohon bagi nama penuh, nama dan alamat sekolah,
      payment guna apa?

      Delete
    2. sori lmbt reply.. NAMA: MOHD JAZME BIN JOHARI, ALAMAT SEKOLAH: SMK PUTRAJAYA PRESINT 9 (2), JALAN P9/A, PRESINT 9, 62250, WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA... untuk permulaan, saya akan transfer wang ke akaun tuan guna wang saya dahulu, kemudian, saya akan claim dengan sekolah.. sebab itu resit saya perlukan... terima kasih

      Delete
    3. ok. sebut harga telah diemail. kalau confirm sila sms or call saya di talian 019-8884070.

      Delete
  16. I'm planning to buy 73/690/2 OBUT balls. But i don't understand as it says 2 sets. Even if I buy, How long will it take to reach me?
    Contact me at mrarvindthiru@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Salam, utk bola obut yang harga rm450 tu, bawahnya ada tulis 73/690/2=2set. apa maksudnya? Harga rm450 utk 2 set ke? Available lagi tak? ada jaminan bola gerenti smpai?

    ReplyDelete
  18. RM450/set
    73/690/2 ada 2 set dalam stok saya.
    Kalau dah bayar saya jamin bola akan dihantar (no.penghantaran akan diberi). tapi pihak pos yang akan jamin sampai ke tidak. :)

    ReplyDelete
  19. Salam...
    sekiranya sy pesan obut match harganya tersebut termasuk penghantaran, sy di bintulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... harga termasuk penghantaran. kalau dlm Sarawak saya kirim guna Bas Biaramas.

      Delete
  20. salam,, en George, Saya ingin mencari bola yang kesat atau tidak licin ketika dipegang. Adakah bola LaFranc SS lebih kesat berbanding bola LaFranc SM yang licin? Atau mungkin en George ada cadangan lain untuk saya. Saiz yang sesuai ialah 72mm 690gram. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lafranc ss tidak licin, tetapi lebih mahal. Harga lebih kurang sama dengan obut m3.

      Delete
  21. Salam en. George, saya cadang nk beli 1 set bola LaFranc SM. Bole PM kat saya harga, cara pembayaran, kaedah pos dan kos, dan apa aksesori tambahan saya akan dapat kalau saya beli set tu. email saya rezatie3@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga tertera adalah termasuk kos penghantaran. Boleh sms saya di no. 019-8884070 untuk pengesahan.

      Delete
  22. Saya bercadang membina gelanggang petanque berbayar kerana minat mendalam terhadap permainan ini dan disamping menjana pendapatan tambahan.
    Adakah saya disyaratkan mempunyai sijil jurulatih untuk membuka gelanggang tersebut?

    ReplyDelete
  23. Salam en.aiman. Obut matchM3 rm450 tu ada stok lg x?saiz 73mm 690gr paten no.2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh wattsapp or sms saya di no 0198884070, nanti saya update stok terbaru.

      Delete
  24. kalau saya order la franc sm 3 set ada diskaun tak,penghantaran percuma ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau COD (area Kuching) boleh less lagi, kalau kena kirim tak dapat, malah kena tambah lagi kalau minta pos laju.

      Delete
  25. Salam... Aiman saya nak order jack vms... macamana caranya...

    ReplyDelete
  26. salam bola la france tu ade lagi x saya nk nombor 0 tanya harge dulu

    ReplyDelete
  27. Salam, sy nk jual bola petanque kepada saudara, berminat tak?? Sy dah tak guna cbb sebok sgt2

    ReplyDelete
  28. Salam.,en aiman ade x bola la franc ss?klw ade brape harga nya?

    ReplyDelete
  29. Adakah bola bola di atas akan karat jika tidak diguna? ☺

    ReplyDelete
  30. Adakah bola bola di atas akan karat jika tidak diguna? ☺

    ReplyDelete